Nyheter
Vi samler utøvere fra paralangrenn, langløp og talenter som drømmer om verdenscup og VM i ett lag

Aker og Dæhlie satser sammen for å utvikle langrennssporten

17. jun. 2022, 13:36

Aker ASA (Aker) og Dæhlie Sportswear (Dæhlie) etablerer et nytt langrennslag. Team Aker Dæhlie er det første laget som inkluderer utøvere fra langløp, FIS/allround, talenter og paralangrenn. Satsingen bærer navnet BEYOND og handler også om det å prestere utover å gå raskt i langrennssporet.

Team Aker Dæhlie

Langløpslaget Team Koteng Eidissen og FIS/allround-laget Team Telemark går sammen, og utgjør grunnstammen i det nye Team Aker Dæhlie som utvides med utøvere og et forsterket støtteapparat. I tillegg består teamet av mentorer, profiler som brenner for å utvikle langrennssporten, medisinske eksperter og karriere- og studierådgivere. Knut Nystad vil bli ansatt som daglig leder i Team Aker Dæhlie.

- Fellesnevneren er at vi er glade i langrenn, og vi ønsker å bidra til å løfte sporten til et nytt nivå sammen med utøvere, støtteapparat, rollemodeller og partnere, sier Bjørn Dæhlie.

Merkevaren Dæhlie, som eies av Active Brands, var sponsor for NSF Langrenn fra 2014 til 2022. Aker gjør «comeback» i langrenn etter å ha vært hovedsponsor i årene 2010–2015. De to samarbeidspartnerne vil gi idretten en ekstra dimensjon gjennom ambisjoner og handling for likeverd, likestilling, likelønn og like muligheter. Dette er en integrert del av BEYOND-satsingen. Stiftelsen VI er en viktig og synlig partner.

- Team Aker Dæhlie er starten på noe friskt og nyskapende. Vi samler utøvere fra paralangrenn, langløp og talenter som drømmer om verdenscup og VM i ett lag, og vi spiller på lag med landslaget og tar en samfunnsrolle, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Kjell Inge Røkke og Aker står bak etableringen av Stiftelsen VI som arbeider for at mennesker med funksjonsnedsettelse skal få like muligheter til å mestre og prestere gjennom én idrett. Paralangrenn er en naturlig og viktig del av satsingen til Team Aker Dæhlie.

- Én idrett inkluderer og inspirerer til innsats. Vi skal være i fremste rekke når det gjelder sportslig utvikling, helse og veiledning for studie- og karrierevalg. For Team Aker Dæhlie og våre samarbeidspartnere er BEYOND en grunnholdning. Det handler om å gå foran og oppnå gode resultater på flere arenaer enn den sportslige, sier Knut Nystad. Han har vært leder av Stiftelsen VI siden etableringen i 2018, og før det var Nystad smøresjef i Norges Skiforbund fra 2006 til 2018. Bjørnar Erikstad konstitueres som daglig leder av Stiftelsen VI.

Per i dag består Team Aker Dæhlie av 22 utøvere, 13 menn og 9 kvinner, hvorav 5 utøvere med funksjonsnedsettelse. Målet for sesong to er like mange kvinner og menn. Teamet består av langløp, FIS/allround og talentprogrammet Next Gen hvor utøverne får stipend.

Team Aker Dæhlie er bygd rundt grunnpilarer som skal gi god sportslig utvikling. Trond Nystad er engasjert som leder av trenerteamet. Skiplukker’n er ansvarlig for skiplukk, slip og service. Moloklinikken er teamets medisinske partner. Aker stiller med ressurser og kompetanse innenfor karriere- og studieveiledning. Maja Dahlqvist og Dario Cologna er en del av laget som mentorer.

Satsingen vil bli organisert gjennom et selskap som har Aker, Dæhlie og representanter fra både Team Koteng Eidissen og Team Telemark som aksjonærer. Utøvere vil bli representert i styret.

Langløp (Ski Classic) er et felles herre-, dame- og paralag: Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak og Petter Stakston. Isabel Valen og Kjartan Haugen går paralangrenn.

FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen.

Talentprogrammet Next Gen gir stipendier til lovende utøvere innenfor langløp, FIS/allround og paralangrenn. Som en god start består laget av parautøverne Helena Paulsen, Emil Moore Carlsen og Endre Lykken, og programmet vil i løpet av de neste månedene utvides med flere talenter.

- Fra starten har Team Aker Dæhlie ambisiøse løpere, og flere kan vise til pallplasser og mesterskapstitler. Laget skal utvides og utvikles. 2022/23 vil først og fremst være en oppstartsesong for å bygge teamet sammen med partnere og hente impulser. Vårt langsiktige mål er å oppnå topp resultater i og utenfor langrennssporet, sier Nystad.

Til nyhetsoversikten