Open positions

Aker ASA styrker investeringsteamet

Vil du bli med på videreutviklingen et av Norges mest profesjonelle og fremtidsrettede eiermiljøer?

Stillingene som Investment Associate og Investment Manager i Aker er en unik mulighet til å jobbe i et av Norges største eiermiljøer med eierinteresser innen olje og gass, fornybar energi og grønn teknologi, maritime eiendeler, marin bioteknologi, samt industriell software. Aker har vært en pådriver i utviklingen av kunnskapsbasert industri i 180 år og vi er i dag direkte eller indirekte den største eieren i 13 selskaper notert på Oslo Børs og Euronext Growth. Samlet omsetning i Aker og i selskaper hvor Aker er største eier var over 74 milliarder kroner i 2020. Aker er en ansvarlig investor og vi arbeider aktivt for å sikre at porteføljeselskapene bidrar til bærekraftig utvikling, tar hensyn til samfunnsmessige forhold og har god selskapsstyring.

Vi kan tilby en svært spennende arbeidshverdag i et av de mest dynamiske, fremtidsrettede og profesjonelle investeringsmiljøene i Norge. Som en del av investeringsteamet vil du få varierte og utfordrende arbeidsoppgaver hvor du bidrar til å utøve aktivt eierskap for å skape verdier. Du vil være en pådriver i arbeidet med strategi, driftsforbedringer, finansering, restrukturering og gjennomføring av transaksjoner. Stillingene er viktig ressurser gjennom hele investeringssyklusen: fra utvelgelse av og investering i selskaper til selskapsutvikling gjennom organisk vekst og M&A. Arbeidssted er konsernets hovedkontor på Fornebu, og det tilbys svært konkurransedyktige betingelser.

Ansvarsområder for Investment Associate og Investment Manager:

 • Utarbeidelse av investeringsanalyser og selskapsvurderinger, inkludert verdsettelse, finansiell modellering og due diligence
 • Utarbeide dokumentasjon og presentasjoner til ledelsen og styret i forbindelse med investeringsbeslutninger og strategivurderinger
 • Delta i M&A-prosesser og strategiarbeid
 • Løpende dialog og rapportering på porteføljeselskaper

Investment Managers vil i tillegg ha ansvar for å lede transaksjoner og forretningsutviklingsprosjekter, og bidra i utarbeidelse av Akers eieragenda.

Hvem ser vi etter?

 • Vi ser etter kandidater med bakgrunn fra corporate finance, management consulting, private equity eller andre bransjer som passer vår investeringsportefølje.
 • Du er analytisk, strukturert, tenker kommersielt og har stor arbeidskapasitet.
 • Du har god forretningsforståelse, er en god lagspiller og har gode kommunikasjonsevner, samtidig som du kan jobbe selvstendig.
 • Du trives med ansvar, er motivert, proaktiv og selvsikker med en driv og sterk interesse for investeringer og verdiskaping.
 • Stillingen passer for deg med høyere utdannelse på masternivå med svært gode akademiske resultater fra et ledende universitet.
 • Investment Associates har 2-4 års relevant arbeidserfaring fra tilsvarende rolle eller bransje, Investment Managers har minst 5 års erfaring.
 • Meget gode ferdigheter i Excel og Powerpoint.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Søknad: Send CV, vitnemål, søknadsbrev og referanser til stilling@akerasa.com. Frist: 25. april 2021.