menu

Om Aker

Ledelse

Øyvind Eriksen

Konsernsjef

Øyvind Eriksen

Øyvind Eriksen (født 1964) ble ansatt som konsernsjef i Aker ASA i januar 2009. Eriksen er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo. Han var ansatt i advokatfirmaet BAHR fra 1990, som partner siden 1996, og som styremedlem/-formann fra 2003. Som forretningsadvokat jobbet Eriksen blant annet med strategisk og operasjonell utvikling, transaksjoner (M&A) og forhandlinger. Eriksen har hatt en rekke styreverv i ulike bransjer, deriblant shipping, finans, kapitalforvaltning/investeringsselskaper, offshore drilling, fiskeri, media, handel og industri. Som konsernsjef er Eriksen i dag styreleder i Aker BP ASA, Aker Solutions ASA, Cognite AS, Aker Capital AS, Aker Kværner Holding AS og REV Ocean Inc, samt styremedlem i Aker Energy AS, Akastor ASA, The Resource Group TRG AS, TRG Holding AS og Kreftforeningen.

Per 31. desember 2018 eier Eriksen 219 072 aksjer i Aker ASA gjennom sitt private selskap Erøy AS. Han har ingen opsjoner. Gjennom Erøy AS eier Eriksen også 0,20 prosent av B-aksjene i TRG Holding AS. Eriksen er norsk statsborger.

Svein Oskar Stoknes

Finansdirektør

Svein Oskar Stoknes

Svein Oskar Stoknes (født 1970) tiltrådte stillingen som finansdirektør i Aker ASA i august 2019. Stoknes kom fra stillingen som finansdirektør i Aker Solutions. Han var ansatt i Aker Solutions fra 2007 og som finansdirektør fra 2014. Han er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI og har en master of business administration (MBA) fra Columbia Business School i New York.

Per 23. august 2019 eier Stoknes 2 786 aksjer i Aker ASA og har ingen opsjoner. Stoknes er norsk statsborger.

Kristian Røkke

Chief Investment Officer

Kristian Røkke

Kristian Røkke (født 1983) ble ansatt som Chief Investment Officer i Aker ASA i januar 2018. Han har erfaring fra offshore oljeservice, skipsbyggingsindustrien og transaksjoner (M&A). Røkke kom til Aker ASA fra Akastor, et børsnotert  investeringsselskap, hvor han var ansatt som konsernsjef fra 2015. Røkke er styreleder i Akastor ASA, styremedlem i TRG Holding AS, Aker Capital AS, Aker Solutions ASA og var tidligere styremedlem i Aker ASA. Han har en MBA fra The Wharton School, University of Pennsylvania.

Per 31. desember 2018 eier Røkke ingen aksjer i Aker ASA og har ingen opsjoner. Røkke er både norsk og amerikansk statsborger.

ØVRIGE NØKKELPERSONER

Atle Kigen

Kommunikasjonsdirektør

Atle Kigen

Atle Kigen (født 1958) ble ansatt i Aker ASA i oktober 2006, og har hatt ansvaret for kommunikasjon siden mars 2010. Han er utdannet handelsøkonom, og har bred erfaring fra kommunikasjon og journalistikk. Kigen har vært informasjonsdirektør i Kværner ASA og daglig leder i kommunikasjonsbyrået GCI Monsen. Han har vært sjefredaktør i Økonomisk Rapport, og økonomiredaktør i både Aftenposten og NRK Nyheter, samt journalist i Dagens Næringsliv.

Per 31. desember 2018 eier Kigen 9 051 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Kigen er norsk statsborger.

Haakon Berg

Investeringsdirektør - Ansvarlig for oppfølging av Aker ASAs investeringer innen oljeservice

Haakon Berg

Haakon Berg (født 1974) ble ansatt i Aker ASA i 2016. I perioden frem til ansettelsen som investeringsdirektør har Berg bl.a. jobbet som leder av M&A i Aker Solutions, samt som finansdirektør for Aker Solutions Well Services. I tillegg har Berg hatt stillingen som Senior Vice President for transaksjoner og forretningsutvikling i Aker. Før Aker var Berg finansdirektør i AGR og finanssjef i Bravida.  Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 31. desember 2018 eier Berg 2 725 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Berg er norsk statsborger.

Arild Støren Frick

Juridisk direktør

Arild Støren Frick

Arild Støren Frick (født 1980) ble ansatt som juridisk direktør i Aker ASA i 2014. Han kom da fra stillingen som advokat i Aker Solutions, og har før for dette arbeidet som strategikonsulent i McKinsey & Company, samt som advokat i advokatfirmaet BA-HR. Frick er også daglig leder i Aker Kværner Holding, og leder valgkomiteene i Aker BP, Ocean Yield, Kværner og American Shipping Company, i tillegg til å være medlem av valgkomiteene i Akastor, Aker Solutions, og Philly Shipyards. Han er utdannet Cand.Jur. fra Universitetet i Oslo.

Per 31. desember 2018 eier Frick 8 000 aksjer i Aker ASA gjennom sitt private selskap Elichapet AS. Han har  ingen opsjoner. Frick er norsk statsborger.

Baard Snekkevik

DIREKTØR TREASURY

Baard Snekkevik

Baard Snekkevik (født 1966) ble ansatt i Aker i 1996 og har hatt ansvaret for Treasury området siden 2004. Han har før det vært involvert i en rekke M&A og finansieringsprosjekter i Aker og bl.a. vært Partner i Aker Finans AS og Vice President i Aker RGI Seafoods. Snekkevik har tidligere jobbet som rådgiver i Industri og Skipsbanken, samt for Norges Eksportråd i Oslo og London. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 31. desember 2018 eier Snekkevik 30 755 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Snekkevik er norsk statsborger.

ALEXANDER KRANE

INVESTERINGSDIREKTØR – ANSVARLIG FOR OPPFØLGING AV AKER ASAs INVESTERINGER INNEN LETING OG PRODUKSJON AV OLJE OG GASS

ALEXANDER KRANE

Alexander Krane (født 1976) ble ansatt i Aker ASA i 2019. Han kom fra stillingen som finansdirektør i Aker BP, en posisjon han har i selskapet siden 2012.  Før det var Krane økonomidirektør i Aker ASA. Han har også arbeidet som revisor i KPMG i Norge og USA. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen ved Nord universitetet i Bodø, og har en MBA-grad fra Norges Handelshøyskole og er også statsautorisert revisor.

Per 24. mai 2019 eier Krane 1 034 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Krane er norsk statsborger.

TORBJØRN KJUS

SJEFØKONOM OG IR-ANSVARLIG

Torbjørn Kjus

Torbjørn Kjus (født 1970) ble ansatt i Aker ASA i 2019. Han kom fra stillingen som porteføljeforvalter i Vistin Trading, og har vært DNB Markets sjefanalytiker på olje- og gassmarkedet i 11 år inntil sommeren 2018. Kjus har lang og bred erfaring som energianalytiker både fra industrien (Norsk Hydro i Oslo og BP i London) og fra finansiell sektor. Han er utdannet statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole.

Per 23. august 2019 eier Kjus 1 082 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Kjus er norsk statsborger.