menu

Om Aker

Ledelse

Øyvind Eriksen

Konsernsjef

Øyvind Eriksen

Øyvind Eriksen (født 1964) ble ansatt i Aker ASA i januar 2009. Eriksen er utdannet jurist ved Universitet i Oslo. Han arbeidet i advokatfirmaetBA-HR fra 1990, som deltaker (partner) siden 1996, og som styremedlem/-formann i BA-HR fra 2003. I BA-HR jobbet Eriksen tett med Aker og Akers hovedaksjonær, Kjell Inge Røkke. Eriksen er styreformann i Aker BP ASA, Aker Solutions ASA og Aker Kværner Holding AS, samt styremedlem i bl.a. The Resource Group TRG AS, TRG Holding AS og Reitangruppen AS.

Per 31. desember 2016 eier Eriksen 219 072 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Gjennom et privateid selskap eier Eriksen 0,20 prosent av B-aksjene i TRG Holding AS. Eriksen er norsk statsborger

Frank O. Reite

Finansdirektør

Frank O. Reite

Frank O. Reite (født 1970) begynte for første gang i Aker i 1995, og tiltrådte stillingen som finansdirektør i Aker ASA i august 2015. Han er utdannet økonom ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Reite kom fra stillingen som konsernsjef i Akastor. Han har tidligere hatt ulike topplederposisjoner i Aker-konsernet, blant annet oppfølging og utvikling av Akers investeringer i Converto Capital Fund AS, Havfisk ASA, Norway Seafoods AS og Aker Yards ASA. Reite har også erfaring fra bank og som operativ direktør i Paine & Partners, et New York-basert private equity-selskap. Reite er styreleder i Ocean Yield ASA og Akastor ASA.

Per 17. mars 2017 eier Reite 64 781 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Reite er norsk statsborger.

Kristian Røkke

Chief Investment Officer

Kristian Røkke

Kristian Røkke (født 1983) ble ansatt som Chief Investment Officer i Aker ASA i januar 2018. Han har bred erfaring fra offshore oljeservice, skipsbyggingsindustrien  og transaksjoner (M&A). Røkke kom til Aker ASA fra Akastor, et børsnotert investeringsselskap, hvor han var ansatt som konsernsjef fra 2015. Røkke er styremedlem i TRG Holding AS og var tidligere styremedlem i Aker ASA. Han har en MBA fra The Wharton School, University of Pennsylvania.

Per 31. desember 2017 eier Røkke ingen aksjer i Aker ASA og har ingen opsjoner. Røkke er både norsk og amerikansk statsborger.

ØVRIGE NØKKELPERSONER

Atle Kigen

Kommunikasjonsdirektør

Atle Kigen

Atle Kigen (født 1958) ble ansatt i Aker ASA i oktober 2006, og har hatt ansvaret for kommunikasjon siden mars 2010. Han er utdannet handelsøkonom, og har bred erfaring fra kommunikasjon og journalistikk. Kigen har vært informasjonsdirektør i Kværner ASA og daglig leder i kommunikasjonsbyrået GCI Monsen. Han har vært sjefredaktør i Økonomisk Rapport, og økonomiredaktør i både Aftenposten og NRK Nyheter, samt journalist i Dagens Næringsliv.

Per 13. mars 2017 eier Kigen 8 617 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Kigen er norsk statsborger.

Audun Stensvold

Investeringsdirektør - Koordinator for investeringsteamet

Audun Stensvold

Audun Stensvold (født 1972) ble ansatt i Aker ASA i 2006. I perioden frem til ansettelsen som investeringsdirektør har Stensvold bl.a. jobbet som finansdirektør og investeringsdirektør i Converto som forvaltet det Aker-eide fondet Converto Capital Fund. I tillegg har Stensvold hatt stillingen som Vice President for transaksjoner og forretningsutvikling i Aker. Før Aker jobbet Stensvold som konsulent innenfor finansiell og strategisk rådgivning for Selmer og som finansanalytiker for DnB NOR. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 27. mars 2017 eier Stensvold 8 631 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Stensvold er norsk statsborger.

Haakon Berg

Investeringsdirektør - Ansvarlig for oppfølging av Aker ASAs investeringer innen oljeservice

Haakon Berg

Haakon Berg (født 1974) ble ansatt i Aker ASA i 2016. I perioden frem til ansettelsen som investeringsdirektør har Berg bl.a. jobbet som leder av M&A i Aker Solutions, samt som finansdirektør for Aker Solutions Well Services.  I tillegg har Berg hatt stillingen som Vice President for transaksjoner og forretningsutvikling i Aker. Før Aker var Berg finansdirektør i AGR og finanssjef i Bravida.  Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 27. mars 2017 eier Berg 2 113 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Berg er norsk statsborger.

Arild Støren Frick

Juridisk direktør

Arild Støren Frick

Arild Støren Frick (født 1980) ble ansatt som juridisk direktør i Aker ASA i 2014. Han kom da fra stillingen som advokat i Aker Solutions, og har før for dette arbeidet som strategikonsulent i McKinsey & Company, samt som advokat i advokatfirmaet BA-HR. Frick er også daglig leder i Aker Kværner Holding, og leder valgkomiteene i Aker BP, Ocean Yield, Kværner og American Shipping Company, i tillegg til å være medlem av valgkomiteene i Akastor, Aker Solutions, og Philly Shipyards. Han er utdannet Cand.Jur. fra Universitetet i Oslo.

Per 27. mars 2017 eier Frick 6 414 aksjer i Aker ASA gjennom sitt private selskap Elichapet AS. Han har  ingen opsjoner. Frick er norsk statsborger.

Baard Snekkevik

DIREKTØR TREASURY

Baard Snekkevik

Baard Snekkevik (født 1966) ble ansatt i Aker i 1996 og har hatt ansvaret for Treasury området siden 2004. Han har før det vært involvert i en rekke M&A og finansieringsprosjekter i Aker og bl.a. vært Partner i Aker Finans AS og Vice President i Aker RGI Seafoods. Snekkevik har tidligere jobbet som rådgiver i Industri og Skipsbanken, samt for Norges Eksportråd i Oslo og London. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 27. mars 2017 eier Snekkevik 26 216 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Snekkevik er norsk statsborger.